Terug

AP Hogeschool Campus Spoor Noord

AP Hogeschool Campus Spoor Noord

De Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, Campus Spoor Noord, huisvest diverse opleidingen, zoals verpleegkunde, lerarenopleiding, en een informatica-opleiding. Het gebouw biedt met zijn totale oppervlakte van 36.700 m² (30.500 m² bovengronds, 6.200 m² ondergronds) plaats aan 3500 leerlingen en is extra uitgerust met een cafetaria, bibliotheek, parking voor professoren, en facilitaire diensten voor de gehele schoolgemeenschap.

Het gebouw ligt volledig geïntegreerd met de naastliggende parkhelling van Park Spoor Noord. Ondergronds is het gebouw uitgerust met een parking, leslokalen, aula’s en een grote fietsenstalling. De centrale inkom, cafetaria, en een apart gebouw met grote aula’s bevinden zich op het gelijkvloers rondom een centrale groene patio. Er werd een echte ziekenhuisafdeling nagebouwd met onder andere een hoogtechnologisch vaardigheidslabo, een neonatologisch labo, een kritische zorgenkamer en een operatiekwartier. Boven het gelijkvloers heeft het gebouw een L vorm, waarbij de ene zijde opgetrokken is tot niveau +7, de andere zijde stopt op niveau +3.

Het gebouw is een toonbeeld van duurzaamheid, onder andere door het gebruik van driedubbel zonwerend glas, vraag gestuurde ventilatie en warmtewielen, freekoeling en nachtkoeling, regenwaterrecuperatie en de modernste luchtfilterinstallaties. Voor het verwarmen wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van gasgedreven warmtepompen en condenserende ketels. Een WKK, lage temperatuurinstelling en weersafhankelijke regelingen zorgen voor een optimaal rendement.

BAM fm staat gedurende 10 jaar in voor het beperkt preventief technisch onderhoud van de bluswatervoorzieningen en hydrofoobgroepen, brandmeldcentrale en branddetectie, camerabewaking, inbraakdetectiecentrale, noodverlichting, toegangscontrole en liften.

  • Type
    Scholen