Terug

Athena Campus Heule + De Kransvijver

Athena Campus Heule + De Kransvijver

Scholen van Morgen is een publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid enerzijds en AG Real Estate en BNP Paribas Fortis anderzijds, samen gestructureerd via DBFM Scholen van Morgen nv. Het programma omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van 182 scholenbouwprojecten. Elke school van Morgen is een uniek project, gebaseerd op de lokale noden en visie, en beantwoordt aan alle moderne eisen qua duurzaamheid, comfort en flexibiliteit.

Deze gloednieuwe site in Heule (Kortrijk) bestaat uit de Athena campus Heule (Technisch Atheneum) en basisschool Kransvijver. Beide scholen zijn ondergebracht op één campus om de samenwerking en doorstroming van de leerlingen te bevorderen. In het secundair zijn moderne ateliers voorzien voor de afdelingen bouw, auto, schilder- en decoratietechnieken, metaal, elektriciteit en drukkerij, telkens met bijbehorende magazijnen, klaslokalen en lockerruimtes. Deze ruimtes worden na de schooluren gebruikt voor volwassenenonderwijs.

In de basisschool vindt men 4 kleuterklassen en 6 klassen voor lager onderwijs, evenals een polyvalente zaal, refter, administratieve lokalen, sanitair en drie klassen voor levensbeschouwelijke vakken in ondergebracht. Samen hebben deze gebouwen een totale oppervlakte van 3668 m², er is plaats voor 400 leerlingen. De fietsenberging en parking worden door beide scholen en door het volwassenenonderwijs gebruikt. Een gezamenlijk gebruik van dezelfde infrastructuur is een pluspunt voor beide scholen.

BAM fm staat in voor het eigenaarsonderhoud gedurende 30 jaar.

  • Type
    Scholen
  • Bouwheer
    AG Real Estate
  • Looptijd van het contract
    30 jaren