Terug

Kasterlinden – De Poolster

Kasterlinden – De Poolster

Kasterlinden is een gloednieuwe school die gelegen is op een groene campus in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en biedt buitengewoon onderwijs aan op kleuter-, lager- en secundair niveau. De campus waarop deze school gelegen is bestaat uit vier gebouwen: een basisschool, een secundaire school, een internaat en een revalidatiecentrum (De Poolster), goed voor een totale oppervlakte van 17.358 m². Ondergronds bevinden zich de archieven, opslagplaatsen, technische ruimten en een ruime parking, verdeeld over een oppervlakte van 3.000 m². Op deze campus vinden kinderen met autismespectrumstoornis, dove- en slechthorende kinderen, kinderen met taal- en of spraakstoornissen en slechtziende kinderen een plaats om te leren en te groeien. Met enkele ruime speelplaatsen, een ruime sporthal, een zintuigentuin en enkele sportterreinen is er voldoende ruimte voor sport en spel.

De campus wordt gekenmerkt door een duurzaam concept, onder andere door de gebruikte materialen, het gebruik van een doorgedreven isolatie, de recuperatie van regenwater en de aanwezigheid van een zonneboiler en een warmtepomp.

De bouwwerken werden gerealiseerd door Interbuild.

BAM fm verzorgt gedurende 27 jaar het bouwkundig- en technisch onderhoud van onder andere HVAC, elektriciteit, sanitaire installaties, inbraakdetectie, brandbeveiliging, automatische deuren en poorten, liften, slagbomen, (groot)keukenapparatuur, enz.

 • Type
  Scholen
 • Ligging
  Dilbeekstraat 1, 1082 Sint-Agatha-Berchem
 • Bouwheer
  Vlaamse Gemeenschapscommissie
 • Promotor
  Kairos
 • Aanvang van de dienstverlening
  01 juli 2015
 • Looptijd van het contract
  27 jaren