Terug

Poort Van Beveren

Poort Van Beveren

In deze instelling is plaats voor 312 mannelijke gedetineerden. Het gebouw bestaat uit 4 delen, namelijk een inkomgebouw, een dienstengebouw, een logistiek gebouw en een cellencomplex. Het cellulair gedeelte is kruisvormig opgebouwd, waarbij de cellen gelegen zijn rondom een groot atrium met hoge ramen, zodat er veel daglicht binnenvalt. De totale oppervlakte van deze site bedraagt 29.000 m² bovengronds. De twee gesloten wandelingen werden uitgerust met een beveiliging tegen helikopterontsnappingen. Er zijn cellen voor 1 of twee à drie gedetineerden, die elk voorzien zijn met sanitaire uitrustingen.

Ook aan duurzaamheid is de nodige aandacht geschonken door het installeren van energiezuinige installaties waaronder zonnepanelen, een WKK voor sanitair ww en elektriciteit, condenserende ketels, regenwaterrecuperatie, energie-efficiënte lichtsturing en een biologische waterzuiveringsinstallatie.

BAM fm staat gedurende 25 jaar in voor het bouwkundig- en technisch onderhoud, schoonmaak, catering, afvalbeheer en wasserijdiensten.

  • Type
    Penitiaire inrichting
  • Bouwheer
    Regie Der Gebouwen
  • Looptijd van het contract
    25 jaren