Terug

Spectrumcollege Beringen

Spectrumcollege Beringen

Scholen van Morgen is een publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid enerzijds en AG Real Estate en BNP Paribas Fortis anderzijds, samen gestructureerd via DBFM Scholen van Morgen nv. Het programma omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van 182 scholenbouwprojecten. Elke school van Morgen is een uniek project, gebaseerd op de lokale noden en visie, en beantwoordt aan alle moderne eisen qua duurzaamheid, comfort en flexibiliteit.

De campus is ontworpen in functie van voetgangers en fietsers. Ook duurzaamheid kreeg bijzondere aandacht. Alle moderne technieken rond daglichtsturing, af- en aanwezigheidsdetectie, warmterecuperatie via ventilatiesystemen, CO2-meting, enz. zijn toegepast. Daarnaast is de infrastructuur klaar voor massale toepassing van zonne- energie. Het geheel wordt doorkruist door een performant netwerk met zo’n 1600 internetaansluitingen en 300 acces points voor draadloos internet.

Deze onderwijscampus, gelegen te Beringen, bestaat uit 11 gebouwen waarin 5 verschillende scholen gehuisvest zijn. De totale oppervlakte van deze nieuwbouwschool bedraagt 27.437 m², gelegen op een terrein van 6,5 ha waarvan ongeveer 40.000 m² nieuw aangelegde buitenomgeving.  De nieuwe gebouwen zijn flexibel ingedeeld en tellen samen 450 lokalen, van 2 m² tot 2.404 m² groot.  Daaronder zijn er hypermoderne leslokalen, studieruimtes, een open leercentrum, een nieuwe competitiesporthal, polyvalente zalen, leskeukens, salons voor haarzorg, salons voor schoonheidszorg, wetenschapslabo’s, werkplaatsen voor industriële toepassingen, een ruimte voor fietsherstelling, burelen, enz.  De school wordt gebruikt door 2000 leerlingen en meer dan 250 leerkrachten in 30 afstudeerrichtingen.

BAM fm staat gedurende 30 jaar in voor het bouwkundig- en technisch beheer van onder andere HVAC, elektrische installaties, liften, sanitair, CCTV, automatische deuren en poorten, brandbeveiligingsinstallaties, inbraakbeveiliging, (groot)keukenapparatuur, enz.

  • Type
    Scholen
  • Bouwheer
    AG Real Estate